• تاریخ : ۳ام آذر ۱۳۹۶
  • موضوع : مجله

طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی/ فوت و فن تهیه ترشیهای خوشمزه!


ترشی گوجه گیلاسی



مواد لازم


گوجه گیلاسی: یک کیلو و پانصد گرم

شبت (تازه): ۶۰ گرم

سیر: ۶ الی ۸ حبه

آب: ۵ پیمانه

شکر: ۵ قاشق سوپ خوری

آب لیمو ترش: یک دوم پیمانه

دانه فلفل سیاه: ۵ الی ۶ عدد

چاشنی های دلخواه: به مقدار لازم

نمک: ۲ قاشق سوپ خوری


طرز تهیه


سه ظرف شیشه ای یک لیتری را در آب بجوشانید و سپس خشک کنید. شبت تازه را داخل ظرف های شیشه ای قرار دهید. حبه های سیر را در داخل ظرف های شیشه ای قرار دهید. حبه های سیر را در ظرف ها بریزید. آب، نمک و شکر را در ظرف معقولی روی حرارت به جوش آورید. پس از جوشیدن، سرکه را اضافه کـــرده و حدود ۲ الی ۳ دقیقه دیگر به جوشیدن مواد ادامه دهید.


گوجه گیلاسی ها را شسته و با چنگال حفره هایی در هر دو طرف آنها به وجود آورید. سپس آنها را به آب در حال جوش اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید و ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. سپس گوجه ها را به ظرف های شیشه ای انتقال دهید. دانه فلفل سیاه و چاشنی های دلخواه را اضافه کنید. مخلوط آب و سرکه را در شیشه ها بریزید و درب آنها را محکم ببندید. آنها را در محلی خنک نگهداری کنید تا ترشی جا بیفتد.


فوت و فن تهیه یک ترشی خوشمزه!


برای تهیه ترشی نیکو و خوشمزه باید موارد زیر رعایت شود:


خلوص سرکه


سرکه ترشی باید نیکو و خالص باانجام گرفت، بهترین نوع آن سرکه ای هست که از انگور، کشمش و سیب تهیه شود.


جوشاندن سرکه


چون یکی از دلایل کپک زدن ترشی ها، ناخالص بودن ترشی ههست، بنابراین بهتر هست سرکه را قبل از هستفاده به مدت تعداد دقیقه جوشانده و پس از سرد انجام گرفتن هستفاده کنید.


سبزی ترشی


معمولا سبزی ترشی هفت نوع معطر هست که به هفت سبزی معروف هست، اما می توانید بر حسب سلیقه خود سبزی ها را انتخاب کنید. هفت نوع سبزی عبارتند از: شوید، نعناع، جعفری، مرزه، گشنیز، ترخان و ریحان.


عمل آوری سبزی ها


بهتر هست سبزی ها را پس از پاک کـــردن و شستشوی نخستیه به مدت ۲ ساعت در آب و نمک قرار داده تا سبزی برای جذب سرکه آماده شود. (مقدار شوری آب و نمک باید مانند آب برنج باانجام گرفت) سپس سبزی را در آبکش ریخته و روی آن آب بریزید و بگذارید آب آن برود، پس از این که مطمئن انجام گرفتید آب اضافه آن گرفته انجام گرفته هست، سبزی را خرد کـــرده و به مت یک روز روی پارچه نخی بریزید تا کمی خشک شود. این سبزی برای هستفاده در ترشی آماده هست.


جوشاندن میوه ها در سرکه


میوه هایی که می خواهید در تهیه ترشی از آنها هستفاده کنید باید قبلا در سرکه بجوشانید.


ظروف مورد هستفاده


ظروفی که در آنها ترشی تهیه می کنید باید سفالی، بلوری یا چوبی باانجام گرفت و هرگز از ظروفی که از جنس پلهستیک یا روی هستند برای این منظور هستفاده نکنید.


محل نگهداری ظروف ترشی


ظروف ترشی باید در جای خنک نگهداری شوند.


نگهداری ترشی ها


هر ماده شناور در سطح ترشی یا سرکه باید فورا برداشته شود.


ادویه های لازم برای تهیه ترشی


ادویه های پر هستفاده در تهیه ترشی عبارتند از: نمک، میخک، فلفل سبز، فلفل قرمز، فلفل سیاه، شوید خشک، خانومجبیل، سیاه دانه، گلپر، هل، زیره، نعناع خشک، پودر خردل، زردچوبه، برگ مو، برگ آلبالو که به ترشی طعم و عطری دلپذیر می دهند.


مقدار سرکه و نمک لازم


سرکه باید به مقداری اضافه شود تا روی مواد را بپوشاند.


همچنین باید محلول آماده انجام گرفته را بچشید تا نمک آن زیاد از اندازه نباانجام گرفت.

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما