• تاریخ : ۲۱ام دی ۱۳۹۶
  • موضوع : مجله

طرز تهیه برنج آبکش مجلسی + نکات حیاتی!/ طرز تهیه کته شمالی


عمده غذای ما ایرانی ها را برنج تشکیل داده هست و همه ما میدانیم که عطر و طعم برنج ایرانی را هیچ برنج وارداتی دیگر ندارد.


بنابراین بهتر هست به جای هستفاده از برنج وارداتی به خاطر بی درد سر درست انجام گرفتنش و برخورداری از ضرر و زیان های آن ها و طعم و عطر نه تعدادان دلچسب در صدد یادگیری طرز پخت برنج ایرانی برآییم تا علاوه بر برخورداری از خواص برنج ایرانی از طعم و عطر بی نظیر آن هم لذت ببریم .



اصولا دو روش کلی برای پخت برنج وجود دارد:


۱- آبکش

۲- کته


هر کدام از این دو روش دارای محاسن مخصوص به خود می باشند. در روش کته ارزش غذایی برنج و ویتامین B1 (یا تیامین در پوسته برنج وجود دارد که با جدا کـــردن پوسته از برنج پنج ششم ویتامین B1 آن از بین می رود و فقط یک ششم آن در دانه های برنج باقی می ماند) افزایشحفظ انجام گرفته و برای افراد سالم و افرادی که نیاز به ویتامین B1 افزایشی دارند، توصیه می شود.


در صورتی که برنج آبکش شود، همین یک ششم ویتامین B1 نیز از بین می رود و برنج فاقد ویتامین B1 می شود.

فرایند زمانی تهیه برنج آبکش افزایش بوده و این زمان باعث می شود که برنج به اندازه کافی قد کشیده و زیبایی افزایشی داشته باانجام گرفت به طوریکه این روش تهیه برنج افزایش برای حیاتیانی های خانگی و مراسم کاربرد دارد.


طرز پخت به روش آبکش

۱- برنج را شسته و به همراه مخلوط نمک افزایش و آب به مدت دو تا سه ساعت خیسانده و کنار میگذاریم .

۲- در یک قابلمه آب را تا نیمه پر کـــرده روی حرارت زیاد میگذاریم تا بجوانجام گرفت.

۳- آب برنج خیسانده انجام گرفته را خالی نموده و همراه با کمی روغن آنرا در آب جوش میریزیم و شعله را کم میکنیم.

۴- در قابلمه را گذاشته پس از تعداد دقیقه (زمانی که مغز برنج نسبتا نرم انجام گرفت) یک هستکان از آب و روغن روی برنج را برداشته و برنج را آبکش میکنیم (با آب ولرم).

۵- نمک برنج را اندازه میکنیم.

۶- قابلمه ی خشک را روی حرارت قرار داده برنج را درداخل آن میریزیم. یک هستکان آب و روغنی که برداشته بودیم را روی آن میریزیم.

۷- درب قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم. تایمی که برنج بخار نمود، پارچه مخصوص دمکـــردنی را روی درب قابلمه قرار می دهیم. بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر هست.


v یکی از نکاتی که در پخت برنج تاثیر گذار می باانجام گرفت مدت زمان نگهداری برنج هست. برنجی که مدت زمان خروجش از کارخانه حداکثر ۴۵ روز گذشته باانجام گرفت، را اصطلاحاً “نو” نامیده و باید دقت افزایشی در پخت آن داشت. به عنوان یک توصیه کلی در پخت برنج نو بهتر هست برنج را به مدت ۳ تا۵ ساعت به نسبت یک پیمانه برنج و دو پیمانه آب و افزودن نمک به میزانی که برنج تکمیلا شور شود، نگه داشت.


بعد از سپری انجام گرفتن این مدت برنج را شسته و تعویض می نماییم و مجددا به همان نسبت (یک پیمانه برنج و دو پیمانه آب) اما این بار با نمک معقول و لازم روی اجاق قرار داده و منتظر می مانیم تا قل بخورد. در زمان قل خوردن برای این که برنج نو بوده و به هم نچسبد و شل نشود و در عین حال قد بکانجام گرفت با افزودن یک یا دو لیوان آب سرد به قابلمه، باعث ایجاد یک شوک (تنش) دمایی در برنج انجام گرفته و بعد از این کار اجازه می هیم برنج مجدد به مرحله یکی دو بار “قل ” خوردن برسد سپس برنج را آبکش نموده و آماده پخت نهایی خواهد بود.


طرز پخت به روش کته

کته یک روش پخت برنج در آشپزی ایرانی و منسوب به هستان‌های شمالی ایران هست. در این روش برنج با شعله آرام و بدون آبکش پخت می‌شود. کته معموﻷ با کباب و غذاهای محلی مانند مرغ با اناردون و مرغ با آلو سرو می شود.

برای تهیه کته نیکو باید از برنج درجه یک و بهداشتی و سالم هستفاده نمود چون در این روش شستشو ی کاهشی انجام می گیرد و ارزش غذایی برنج حفظ می شود. به همین دلیل ما برنج شالیزار را که از زمین های مرغوب و حاصلخیز فریدونکنار تهیه انجام گرفته هست، توصیه می کنیم.


۱- ابتدا آب و نمك و روغن (به اندازه لازم) را روی اجاق قرار داده تا تکمیلا قل بخورد و بعد برنج را به آن اضافه می‌كنیم. تایمی آب برنج كشیده‌انجام گرفت، موقع دم‌كردنِ آن هست.

۲- برنج را به شکل یک قله در‌می‌آوریم.

۳- حرارت شعله را کم می‌کنیم و روی درب قابلمۀ برنج پارچه دم‌کنی می‌گذاریم.

۴- بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر هست.


نکات طلایی پخت برنج


اگر برنج شما شور انجام گرفت:


اگر موقعه آبکش کـــردن برنج متوجه شوری آن انجام گرفته اید تایمی آن را داخا آبکش ریخته اید روی آن را با آب بشورید تا نمک آن برود.


اگر برنج شما کته بود و متوجه زیادی نمک آن هنگام جوش انجام گرفته اید تعداد تکه سیب زمینی پوست کنده انجام گرفته به آن اضافه کنید تا نمک آن را به خود بگیرید.


اگر برنج شما ته گرفت:


اگر برنجتان ته گرفت تعداد تکه نان روی آن قرار دهید یا میتوانید از تعداد حلقه پیاز هم هستفاده کنید هر دو اینها را داخل قابلمه برنج خود قرار دهید بوی سوختگی را به خود میگیرد.


اگر میخواهید برنج شما بلند قد شود:


اگر قصد ری کـــردن بشتر برنج را دارید نخستا ظرف خود را برای پخت بزرگ انتخاب کنید که برنج برای ری کـــردن جا داشته باانجام گرفت دوما موقعه جوشیدن به آن


یک هستکان آب سرد اضافه کنید این باعث شوک انجام گرفته و برنج شما قد میکانجام گرفت. بهتر هست بدانید اگر برنج را آبکشی میکنید بعد از آبکشی روی آن


آب سرد نگیرید که این باعث جلوگیری از ادامه ری دادن برنج میشود.


سفید انجام گرفتن برنج بعد از پخت:


میتوانید برای این امر به برنج موقعه جوشیدن یک یا دوقاشق مهست یا دوغ یا آبلیمو اضافه نمایید.

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما