• تاریخ : ۲۱ام دی ۱۳۹۶
  • موضوع : مجله

سرلاک برای کم وخانومی نوزاد/ انواع سرلاک ها در بازار

سرلاک در واقع غلات مخصوص نوزادان هست …


 سرلاک غذایی کمکی و برای تکمیل فرآیند تغذیه کودک مورد هستفاده قرار می‌گیرد. این محصول به‌صورت وسیع برای هر سن نوزاد موجود هست. همچنین سرلاک از نظر طعم و قوام دارای تنوع هست.



در تعریف علمی می‌توانیم سرلاک را یک غلات مخصوص نوزاد بنامیم که دارای پروبیوتیک مفید بیفیدوس هست که این پروبیوتیک باعث تقویت سیستم ایمنی و گوارشی نوزاد شما می‌شود.


اگر پزشک به دلایل مختلف از جمله کم وخانومی نوزاد، نوزاد زودرس و… به برخی والدین خرید سرلاک را توصیه نمود، می‌توانید از چهار ماهگی به نوزاد خود سرلاک بدهید.


قبل از ۴ ماهگی خوردن سرلاک توصیه نمی‌شود. بعد از شش ماهگی شما غذای کمکی نوزاد را آغاز می‌کنید که سرلاک می تواند یکی از غذاهای کمکی نوزاد بعد از شش ماهگی باانجام گرفت اما معمولا اگر نوزاد غذا نخورد و یا کم وخانوم باانجام گرفت، سرلاک را به غذای کودک اضافه می‌کنند در غیر اینصورت همان غذای کمکی مانند فرنی و حریره بادام پاسخگوی نیاز نوزاد می‌باانجام گرفت.


سرلاکها طعمهای مختلفی دارند و برای سنین مختلف سرلاکهای متفاوتی وجود دارند:


بطور مثال:


سرلاک برنج و شیر: از سن ۶ ماه به بعد
سرلاک برنج و ذرت و شیر : از سن ۶ ماه به بعد
سرلاک گندم و موز و شیر : از سن ۷ ماه به بعد
سرلاک سه غله با شیر: از سن ۸ ماه به بعد
سرلاک گندم و عسل و شیر: از سن ۱۲ ماه به بعد


موارد مصرف سرلاک:

-غذای کمکی کودک

 -تقویت سیستم ایمنی کودک

-کمک به رانجام گرفت، تتکمیل مغز و قوای شناختی کودک


دلیل زودتر از ۴ماهگی نمی توانم به نوزاد سرلاک بدهم؟

دلیل نخست:
۳ تا ۴ ماهگی مرحله حیاتی رانجام گرفت بدن نوزاد هست و به دلایل زیر نباید غذاهای سفت تر و جامد را برای نوزاد شروع کـــرد:


دلیل دوم: خطر بلع نادرست نوزاد وجود دارد، زیرا تا این مرحله ممکن هست سیستم هضم و جذب نوزاد هنوز به تتکمیل تکمیل نرسیده باانجام گرفت.


دلیل سوم: غذاهای جامد مانند سرلاک ممکن هست جایگزین شیر مادر و یا شیرخشک شود و نوزاد از طعم آن خوشش بیاد و دیگرتمایلی به خوردن شیرمادر و یا شیرخشک نخواهد داشت


دلیل چهارم: ممکن هست نوزاد شما مستعد آلرژی غذایی،عفونت، آلرژی و یا عدم تحمل لاکتوز باانجام گرفت و سیستم ایمنی او بطور تکمیل تتکمیل نیافته هست


دلیل پنجم:ممکن هست در مدفوع نوزاد تغییری ایجاد شود زیرا نوزاد به مرحله هضم غذاهای جامد تا قبل از ۴ ماهگی نرسیده هست و هضم این مواد تکمیل انجام نمیشود.


دلیل بهتر هست سرلاک را بعد از شش ماهگی به نوزاد خود بدهم؟

معمولا توصیه نمی شود که شروع غذای جامد کمکی مانند سرلاک بعد از ۶ ماهگی کودک به تاخیر بیافتد، زیرا:


زیرا شیر مادر در این مرحله به تنهایی پاسخگو نیست و باید غذاهای کمکی آغاز شود که یکی از غذاهای کمکی می تواند سرلاک باانجام گرفت.

ممکن هست شروع نکـــردن غذای کمکی اثر بدی بر روی رانجام گرفت و تتکمیل نوزاد داشته باانجام گرفت.

نوزاد ممکن هست با کمبود روی و آهن روبرو شود.

نوزاد ممکن هست مهارت های لازم جویدن، قورت دادن و یا بلع را یاد نگیرد.


شرایط نگهداری سرلاک: در جای خشک و خنک نگهداری نمایید.


روش مصرف سرلاک: قبل از تهیه به دقت دست ها و ظرف غذای کودک را بشویید. آب آشامیدنی تمیز را به مدت ۵ دقیقه جوشانده و بگذارید خنک شود. ۱۵۰ میلی لیتر آب ولرم را اندازه بگیرید و در ظرف کودک بریزید. ۵۰ گرم یا ۹ قاشق غذاخوری سر صاف سرلاک را به آن اضافه کنید. مخلوط را هم زده تا به صورت یکنواخت درآید و سپس با یک قاشق تکیز به کودک بخورانید.


یادآوری های لازم برای شروع غذای کمکی:


– بعد از شروع غذای کمکی، به کودک آب سالم و بهداشتی بدهید.


– قبل از یک سالگی، تا آن جا که ممکن باانجام گرفت، شکر، نمک و ادویه به غذای کودک اضافه نکنید.


– از روز پانزدهم تولد باید قطره ویتامین آ+ د یا مولتی ویتامین (۲۵ قطره در روز) و هم زمان با شروع تغذیه تکمیلی قطره آهن (۱۵ قطره در روز) به کودک بدهید.


– برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان ها، توصیه می شود قطره آهن را در عقب دهان شیرخوار بچکانید و یا بعد از مصرف، مقداری آب به او بدهید.


– قبل از یک سالگی از دادن اسفناج، عسل و سفیده تخم مرغ، شیر گاو، توت فرنگی، گیلاس، آلبالو، کیوی، خربزه به کودک خودداری کنید.


– هرگز به زور به کودک غذا ندهید.


– به ساعت های خواب و هستآسوده کودکان توجه کنید.


– به کودک مبتلا به اسهال و یا هر نوع بیماری عفونی دیگر، غذای کافی بدهید.


نکات اساسی که هنگام تهیه غذای کودک باید رعایت کـــرد:


با توجه به این که منابع آلودگی مواد غذایی زیاد هستند، لذا توجه به نکات زیر در تهیه غذای سالم برای شیرخواران و کودکان خردسال اهمیت زیادی دارد. این نکات عبارتند از:


– پختن تکمیل غذا در حرارت زیاد (حدود ۷۰ درجه سانتی گراد)


– تازه تهیه کـــردن هر وعده غذا


– نگه داری غذا در یخچال و یا فریزر


– شستن میوه ها و سبزی ها


– هستفاده از آب سالم


– شستن دست ها به دفعات زیاد


– خودداری از تغذیه شیرخوار با هستفاده از بطری


– محافظت غذاها از حشرات و جوندگان


– نگه داری مواد غذایی فاسد نانجام گرفتنی در محل مطمئن


– تمیز نگه داشتن وسایل لازم برای تهیه غذا

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما